Kalkmangel hos drægtige får

Kalkmangel hos drægtige får

Kalkmangel, også kaldet mælkefeber rammer fåret sidst i drægtigheden.

Ofte kan det være svært at se forskel på kalkmangel og drægtighedssyge, da begge lidelser rammer fåret sidst i drægtigheden.

Kalkmangel er en alvorlig sygdom, der kræver omgående behandling. Man siger generelt, at det tager et får fem dage at dø af drægtighedssyge, hvorimod det kun tager ca. 24 timer at dø af kalkmangel.

Dyr med kalkmangel finder man ofte slapt liggende på brystet, - af og til med benene bagud, i frø-stilling, som om fåret har lagt sig uden at være i stand til at trække bagbenene ind under sig. Hendes temperatur er ofte lav og vejrtrækningen langsom. Hvis dyrlægen giver hende kalk direkte i blodåren, rejser fåret sig ofte straks.

Med de rette remedier og rettidig behandling kan fåreavleren dog typisk redde fåret.

Behandling mod kalkmangel kan ske med produktet Correct Calcipro. Calcipro købes i tuber á 325 gram, der indgives oralt med en almindelige fugepistol eller en doseringspistol. Den anbefalede dosering til moderfår fremgår af tuben. Tuberne kan synes lidt vel store til en lille fåremund. Det skyldes, at Correct-produktserien egentlig er udviklet til kvæg. Alle produkter i Correct-serien anbefales dog også til moderfår, og har ofte vist sig som lidt af et vidundermiddel.

Produkter i Correct-serien:
· Correct Vomkick
· Correct Akta
· Correct Energi
· Correct Calcipro