Drægtighedssyge hos får

Drægtighedssyge hos får

Drægtighedssyge rammer det drægtige får i den sidste del af drægtigheden. En alvorlig, langsomt fremadskridende sygdom, som skyldes mangel på energi.

Man siger generelt, at det tager et får fem dage at dø af drægtighedssyge. Symptomerne viser sig dog ofte ganske sent i forløbet, og kræver derfor omgående behandling. Med de rette remedier og rettidig behandling kan fåreavleren dog typisk redde fåret.

De første symptomer på drægtighedssyge viser sig ofte ved, at det højdrægtige får har nedsat appetit og virker sløv. Måske følger hun slet ikke med flokken til foderbordet. Det er nu du skal handle!

Placer fåret i sin egen boks, - gerne så hun har kontakt med flokken gennem grinderne. Foruden vand, hø og mineraler skal hun have adgang kraftfoder. Men dette er ikke nok! Som det aller første skal hun have et energiboost for at komme sin drægtighedssyge til livs. Ofte skal behandlingen gentages over nogle dage.

Med produktet "Multi Lamb Rapid" giver du moderfåret et OMGÅENDE energi- og næringstilskud. Multi Lamb Rapid gives oralt, og doseringen på 45ml kan få udmattede moderfår på højkant indenfor få timer !!

Agromix produkter til behandling af drægtighedssyge:
· Multi Lamb Rapid

Agromix anbefaler, at du kontakter din dyrlæge i tilfælde af drægtighedssyge. En omgående behandling med Multi Lamb Rapid vil dog i mange tilfælde kunne redde fåret igennem den akutte fase!