Agrimark Raddle farvepulver

55,00 DKK inkl. moms

Ryd
Varenummer (SKU): BT2209 Kategori: Tags: , ,

Beskrivelse

Agrimark Raddle farvepulver

Har du god kontakt til dine væddere og vil du gerne undgå at bruge sele? Så er Raddle noget for dig!

Dette farvepulver fra Agrimark er fremstillet efter en traditionel opskrift, hvori der udelukkende bruges pigmenter af god kvalitet.

Agrimark Raddle anvendes ved løbning som et alternativ til en væddersele.

Bland en mængde farvepulver med vegetabilsk olie. Den færdigblandede raddle skal have karakter af en fedtet pasta. Smør det på vædderens bryst, inden han sættes til fårene.

Der er flere fordele ved at bruge Agrimark Raddle, nemlig:
· at få en tydelig markering af hver løbning.
· at sikre, at vædderen arbejder effektivt.
· at tjekke, at fårene er i brustcyklus.
· at forudsige dato for læmning.

Ved løbning afsætter vædderen en tydelig farvemarkering på fåret. Markeringen udvaskes over tid på samme måde som almindelige farvepuder, som vi kender fra vædderselerne.

Agrimark raddle farvepulver fås i følgende farver:
· Blå
· Grøn
· Gul
· Rød
· Orange

Indhold:
· 1 kg

Det er nødvendigt at smøre vædderens bryst jævnligt med ny færdigblandet raddle. Anvend én farve i første brunstcyklus, og skift derefter til en ny farve.

Når vædderen er sat til fårene, bør der være tegn på løbning indenfor få dage. Skulle der mod forventning ikke vise sig nogen markeringer, da kan det være et tegn på, at din vædder ikke er velfungerende.

Fårenes brustcyklus er på ca. 17 dage. Det vil sige, at der går ca. 17 dage fra én brust til fåret atter kommer i brust. Hvis vædderen markerer et større antal får både i første og anden brustperiode, kan det være tegn på, at din vædder er infertil eller har nedsat fertilitet.

Sådan påfører du nemt Raddle:
Bland Raddle farvepulver med vegetabilsk olie i en spand med låg eller lignende. Bland en god mængde, så du har til hele brunstperioden. Påfør blandingen til vædderens bryst med et bat (se varebillede nr. 2). Du kan også gøre det med hænderne – husk handsker! Men det er væsentligt nemmere med et bat, hvormed du kan komme godt ind under vædderens bryst. Forny farven hver anden eller tredje dag efter behov.

Yderligere information

Vægt 1.080 kg
Farve

Blå, Grøn, Gul, Rød, Orange

Du kunne også være interesseret i...